/

17 Αυγούστου, 2023

Το TEDxIonianUniversity γίνεται πράσινο με μια βιώσιμη πινελιά!

Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε ένα συναρπαστικό ταξίδι προς τη βιωσιμότητα στην επόμενες εκδηλώσεις του TEDxIonianUniversity! Ως διοργανωτές με όραμα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρουσιάσουμε μια εξαιρετική εμπειρία στην εκδήλωσή μας αλλά και θα παρακινήσουμε κάθε συμμετέχοτνα για θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας. Ελάτε μαζί μας για να βουτήξουμε σε έναν πιο πράσινο κόσμο, όπου η ανακύκλωση βρίσκεται στο επίκεντρο και η βιωσιμότητα γίνεται η πιο cool τάση στην πόλη της Κέρκυρας!

 

Ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε από μια εκδήλωση που ενσαρκώνει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της. Έχουμε ενσωματώσει σχολαστικά, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε κάθε πτυχή της εκδήλωσής του TEDxIonianUniversity, ώστε να εξασφαλίσουμε τη πιο πράσινη εμπειρία! Ελάτε μαζί μας καθώς παρουσιάζουμε πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και δείχνουμε πώς μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον, ακόμη και για μία ημέρα!

Η βιώσιμη εκδήλωσή μας με μια ματιά:

Ετοιμαστείτε να ενθουσιαστείτε από μια εκδήλωση που ενσαρκώνει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της. Έχουμε ενσωματώσει σχολαστικά, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε κάθε πτυχή της εκδήλωσής του TEDxIonianUniversity, ώστε να εξασφαλίσουμε τη πιο πράσινη εμπειρία! Ελάτε μαζί μας καθώς παρουσιάζουμε πρωτοβουλίες ανακύκλωσης και δείχνουμε πώς μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον, ακόμη και για μία ημέρα!

Ανακυκλωτική μανία:

Καθώς περιηγείστε στην εκδήλωση του TEDxIonianUniversity, υπάρχουν σταθμοί ανακύκλωσης, στρατηγικά τοποθετημένοι σε όλο το χώρο της εκδήλωσης. Αυτοί οι σταθμοί ανακύκλωσης είναι κάτι περισσότερο από απλοί κάδοι – είναι πυλώνες προς ένα καλύτερο μέλλον. Διαχωρίστε τα απορρίμματά σας, δίνοντας έτσι στο χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό μια δεύτερη ευκαιρία να λάμψουν. Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε την ανακύκλωση και να απελευθερώσετε τον πράσινο εαυτό σας!

Τροφή για την πράσινη ψυχή:

Χαρίστε στους ουρανίσκους σας μια γαστρονομική περιπέτεια που είναι τόσο λαχταριστή όσο και φιλική προς το περιβάλλον. Στο TEDxIonianUniversity, γιορτάζουμε την τοπική αγάπη και αγκαλιάζουμε τις εποχιακές γεύσεις. Επιλέγοντας τοπικά προϊόντα, μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές σε μεγάλες αποστάσεις και υποστηρίζουμε το ακμάζον οικοσύστημα της περιοχής μας. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε τις γεύσεις του Ιονίου, ενώ παράλληλα φροντίζετε τον πλανήτη.

Tote Bags, το πιο πράσινο αναμνηστικό:

Στις εκδηλώσεις μας πάντα περιλαμβάνουμε μια πάνινη τσάντα με δώρα προς τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες. Αυτή η τσάντα δεν είναι μόνο ένα πρακτικό αξεσουάρ για τη μεταφορά των απαραίτητων αντικειμένων σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ενσωματώνει επίσης τη δέσμευσή μας προς τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Κατασκευασμένη από βιώσιμα υλικά, αυτή η τσάντα ενθαρρύνει τον επαναχρησιμοποίηση του τρόπου ζωής και συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων μιας χρήσης. Με τον κομψό σχεδιασμό της και τον λειτουργικό της σκοπό, χρησιμεύει ως απτή υπενθύμιση της συμμετοχής σας στην εκδήλωση TEDx. Κουβαλήστε την με περηφάνια, γνωρίζοντας ότι κάνετε μια συνειδητή επιλογή για το περιβάλλον και απολαύστε το γεγονός ότι αυτό το αναμνηστικό αποτελεί και αναμνηστικό από μια αξιοσημείωτη ημέρα έμπνευσης και μάθησης.

Αντισταθμίζοντας το αποτύπωμα άνθρακα μας ριζικά:

Στο TEDxIonianUniversity, πιστεύουμε ότι η περιβαλλοντική υπευθυνότητα πρέπει να φτάσει σε νέα ύψη. Γι’ αυτό έχουμε εφαρμόσει ένα αξιόπιστο σύστημα για τη μέτρηση και την παρακολούθηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από την ιστοσελίδα της εκδήλωσής μας. Αλλά δεν θα σταματήσουμε μόνο στην παρακολούθηση του αντίκτυπού μας – κάνουμε το κάτι παραπάνω για να αντισταθμίσουμε αυτές τις εκπομπές. Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιό μας, έχουμε δεσμευτεί να φυτέψουμε δέντρα που όχι μόνο θα αντισταθμίσουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται, αλλά και θα εμπλουτίσουν την τοπική μας κοινότητα με φρέσκο, ζωογόνο οξυγόνο. Αυτά τα δέντρα θα είναι ζωντανές διαβεβαιώσεις για την αφοσίωσή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον, θα ανθίσουν στην πανεπιστημιούπολη και θα δημιουργήσουν ένα πιο πράσινο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Μετρώντας το αποτύπωμα άνθρακα που εκπέμπουμε και φυτεύοντας δέντρα, όχι μόνο μετριάζουμε τις επιπτώσεις μας αλλά συμβάλλουμε ενεργά στην αποκατάσταση και τη διατήρηση του πλανήτη μας.

Το TEDxIonianUniversity σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην οικολογική επανάσταση και να κάνουμε μαζί τη διαφορά. Ας απελευθερώσουμε τους εσωτερικούς μας οικοπολεμιστές, αγκαλιάζοντας την ανακύκλωση, τη βιώσιμη μόδα, τα θρεπτικά τοπικά προϊόντα και την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων διοξειδίου του άνθρακα. Μαζί, έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε ένα φωτεινότερο μέλλον, όπου η βιωσιμότητα δεν θα είναι απλώς ένα trend, αλλά ένας τρόπος ζωής. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία στην εκδήλωση TEDxIonianUniversity που εμπνέει, εκπαιδεύει και μας ωθεί προς ένα πιο πράσινο αύριο!