/

17 Αυγούστου, 2023

Το TEDxIonianUniversity και στα Αγγλικά σε πραγματικό χρόνο

Στο πλαίσιο του TEDx Ionian University, η διερμηνεία σε πραγματικό χρόνο αποτελεί πρωτοποριακή προσέγγιση που ενισχύει την πολυφωνία και την προσβασιμότητα της εκδήλωσής μας.

Το 2019 και το 2022, σε συνεργασία με την ομάδα διερμηνέων από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το DfltiVoice, παρέχαμε μια πλούσια εμπειρία σε ξενόγλωσσο κοινό.

Οι φοιτητές, ως ενεργοί διερμηνείς, ανέλαβαν με επιτυχία τη μετάφραση των ομιλιών από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, προσφέροντας στο ξενόγλωσσο κοινό τη δυνατότητα να συμμετέχει πλήρως στην εκδήλωση. Με ιδιαίτερο επίκεντρο την ακρίβεια και την εκφραστικότητα, η ομάδα διερμηνέων ανέδειξε την πολυμορφία των πολιτισμών μέσα από τις γλώσσες.

Η ομάδα των διερμηνέων, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Στέφανο Βλαχόπουλο, αποδείχθηκε καίριας σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή του event. Οι διερμηνείς εκπαιδεύονται σε εξαιρετικά απαιτητικές δεξιότητες, συνδυάζοντας τη γλωσσική επιδεξιότητα με την τεχνολογία. Η διερμηνεία αποτελεί κλειδί για τη διασφάλιση της πολυφωνίας και της προσβασιμότητας της εκδήλωσης.

Μετά από αυτές τις επιτυχημένες συνεργασίες, περιμένουμε με ανυπομονησία να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. και το DfltiVoice. Οι επόμενες συνεργασίες μας ανοίγουν νέους ορίζοντες και δυνατότητες, και με ενθουσιασμό προσμένουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε γέφυρες και συνεισφορές στην προσβασιμότητα για την κοινωνία μας.