Badanza

Το Badanza γεννήθηκε στο TEDxIonianUniversity ενσωματώνοντας την κλασική μουσική με το μπαλέτο.

Το σύνολο μουσικής δωματίου Ionian Camerata δημιουργήθηκε στη Κέρκυρα το ‘12 με πρωτοβουλία του καθηγητή βιολιού του ΤΜΣ, Σπύρου Γκικόντη.
Αποτελούμενη από διαφορετικούς κάθε φορά φοιτητές της κατεύθυνσης των εγχόρδων του τμήματος, έχει δώσει διάφορες συναυλίες με ρεπερτόριο έργων από την εποχή του μπαρόκ ως τις μέρες μας. Συνθέτες όπως Παπαδάτος, Δεληγιαννόπουλος και Ντούρου, έχουν γράψει έργα για την Ionian Camerata. Βασικοί στόχοι της είναι η μελέτη και προώθηση Ελλήνων συνθετών με έργα για ορχήστρα εγχόρδων και η ανάπτυξη σκηνικής παρουσίας των μελών της σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μέλη:
Διδασκαλία-διεύθυνση: Σπύρος Γκικόντης
Βιολιά: Βικτωρία Καραπετιάν, Γρηγορία Παπαγεωργίου, Απόλλωνας Ρώτας
Βιόλα: Παναγιώτης Αραβίδης, Γεωργιάνα Σπηλιώτη
Τσέλο: Μυρσίνη Αχαλινοτοπούλου, Φοίβη Μουτσίκα

Ο Σπύρος Γκικόντης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολιού και Μουσικής Δωματίου στο ΤΜΣ του ΙΠ. Έχοντας πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ και ως μέλος μουσικών συνόλων σε πάνω από 12 χώρες παγκοσμίως (Arnold Schoenberg Center, Yorkshire Baroque Solists) διοργανώνει σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache Γερμανίας, στην Ευρωβουλή Βρυξελλών, στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski Πολωνίας και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green, Toledo, William and Mary, Virginia, Boston, Η.Π.Α, Trakya University, Τουρκία και στη Θερινή Ακαδημία του ΙΠ.
Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και κυκλοφορήσει δίσκους με μουσική δωματίου, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές από ελληνικά και διεθνή μέσα όπως του περιοδικού The Strad. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφήσεις έργων Έλληνων συνθετών (Μάντζαρου, Ρομποτή, Λιάλιου, Μητρόπουλου, Παπαϊωάννου, Μπαλτά, Δραγατάκη, Αντωνίου, Καλογερά, Λέκκα, Λεωτσάκου). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των: Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής, Ιονίου Συνόλου Μουσικής Δωματίου, Τρίο Κορυφώ, Κουϊντέτου Μι μπεμόλ Astor Piazzola, Duo οχτώ χορδές και Duo Zwiegespräche. Τέλος, ασκεί την καλλιτεχνική υποστήριξη στο Φεστιβάλ «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκη» επί σειρά ετών.

Η Κατερίνα Παγιατάκη (χορογράφος) ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης στην Αθήνα και στην Ακαδημία Βαγκάνοβα της Βουλγαρίας, αποκτώντας το πτυχίο της με άριστα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους χορογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου.
Από το 2008, είναι Ιέρεια των τελετών Αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, και από το 2014 φέρει τον τίτλο της Εστιάδας της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η Μαριεύη Λευκιμμιάτη (χορεύτρια) υπήρξε μαθήτρια της Κατερίνας Παγιατάκη και της σχολής Danzarte. Αποφοίτησε το 2023 από την Εθνική Λυρική Σκηνή και πλέον δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως χορεύτρια και δασκάλα χορού.

Θα ακουστούν τα έργα:

  • Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento in D Major, K. 136 No. 1 – I. Allegro
  • Nikos Skalkottas: 5 Greek Dances – I. Epirotikos (Ionian Camerata)
  • Johann Sebastian Bach: Sonata No.1 in G minor BWV 1001 – 1. Adagio (Solo Violin and ballet)
  • Johann Sebastian Bach: Sonata No. 1 in G Minor, BWV 1001 – 4. Presto (Solo Violin and ballet)